Jill Johnson står i centrum i veckans "Så mycket bättre". Pressbild.
Jill Johnson står i centrum i veckans "Så mycket bättre". Pressbild.

Hon har vunnit Melodifestivalen och blivit hela Sveriges countrydrottning. Nu har blivit dags för Jill Johnson att stå i centrum i "Så mycket bättre". – Jag minns min dag med väldigt blandade känslor, säger hon till TT.

Jill Johnson gick in i "Så mycket bättre"-inspelningarna med en tanke om att släppa prestigen och bara ha roligt. Hon berättar att hon till slut kände sig redo för att göra programmet.

– Frågan kom väldigt lämpligt. Det kan ju annars vara så att man håller på med olika saker och att det inte landar särskilt väl. Men jag kände verkligen att jag ville göra det på alla sätt. Jag var verkligen redo för "Så mycket bättre", säger Jill Johnson.

Väl på plats försökte hon bara vara sig själv.

– För det är ganska lätt att glida in i någon fåfäng värld när man har en kamera i nyllet. Jag hoppas att jag håller mig genuin hela vägen. Det tycker jag är det viktiga, säger Jill Johnson.

"Minns bara fragment"

Hon tycker att det är spännande att återuppleva dagarna på pensionat Grå Gåsen på Gotland.

– Grejen är ju att man inte minns. Man minns bara fragment. Vissa delar kommer man ihåg och så tänker man "var är resten?". Andra saker har man helt glömt bort anledningen till, säger Jill Johnson.

Däremot minns hon inspelningarna överlag med glädje.

– Jag tyckte att det var fantastiskt. Man sätter sig i en stol på morgonen och så får man kaffe och macka i handen, sedan får man smink och ser plötsligt ut som folk och sedan får man göra roliga saker, säger Jill Johnson.

"Skummade på ytan"

Sin egen dag har hon dock "blandade känslor" kring. Jill Johnson har haft en lång karriär – från tonåren i ett flitigt turnerande countryband och mer eller mindre lyckade skivor till succéerna i Melodifestivalen på 90-talet och de stora framgångarna på senare år.

– Jag har gjort väldigt mycket och känner att jag bara skummade på ytan. Jag hade kunnat göra en hel dag till och verkligen gå på djupet om vad jag faktiskt har gjort. Men det gick undan, det var det som jag tyckte var svårt, säger Jill Johnson.

– Men sedan var det ju så klart fantastiskt att få höra de andra tolka ens låtar.

"Så mycket bättre" sänds i TV4 på lördag klockan 20.00.

TV4
Jill Johnson inleder sin dag med att göra frukost på sängen till de andra deltagarna i "Så mycket bättre". Pressbild.
Janerik Henriksson/TT
Årets "Så mycket bättre"-artister: Danny Saucedo, Tommy Nilsson, Lisa Ekdahl, Jill Johnson, Little Jinder och Magnus Carlson. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset