Jimmie Åkesson skriver att Sverige inte tjänar på sitt EU-medlemskap.
Jimmie Åkesson skriver att Sverige inte tjänar på sitt EU-medlemskap.

Jimmie Åkesson (SD) vill att Sverige går Storbritanniens väg – och kräver att makten flyttas tillbaka till de enskilda länderna, bort från EU.

Det är i en debattartikel i Svenska dagbladet som Jimmie Åkesson skriver att Sverige bör rösta om utträde ur EU. Han skriver att de ekonomiska fördelar som tillkommer med stöd för jordbruk, regional tillväxt och forskning inte är lönsamt för Sverige.

”Mellan 1995 och 2014 har vi betalat hela 161,3 miljarder kronor mer i avgift, än vad vi har fått tillbaka. De stöd som EU sänder tillbaka till oss, hade vi utan ett medlemskap således med råge kunnat finansiera själva”, skriver Jimmie Åkesson.

LÄS MER: Åkesson: SD och M får majoritet – nu skulle vi kunna styra landet

I sommar röstar Storbritannien om landet ska stanna kvar i EU eller inte. Jimmie Åkesson tycker att fler länder borde göra samma sak.

”Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makt flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker, bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation som vissa vill.”

LÄS MER: Rättegång om hot mot Åkesson

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset