Under måndagen lämnade Stefan Löfven beskedet att bostadsministern Mehmet Kaplan avgår efter de senaste dagarnas turbulens. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är kritisk till hur statsministern agerade på presskonferensen.

– Jag tycker att det är en total avsaknad av självkritik både från Stefan Löfvens och Mehmet Kaplans sida, som om man nu ska tolka den här presskonferensen i princip inte erkänner att något fel har begåtts. Man konstaterar att det blev en ohållbar situation till följd av den mediala rapporteringen och därför tvingades han avgå, säger Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkeson.

– Det bådar ju inte gott. När Kaplan dessutom själv säger att han har fullt förtroende hos MP-ledningen så ställer det ytterligare frågor. Är det så att man inte förstår att detta är problematiskt?

TT: Vad borde Löfven sagt på presskonferensen?

– Fördöma kontakterna som Kaplan haft och de uttalande han gjort och markera väldigt tydligt avstånd. Jag tycker inte han gör det, i alla fall inte i tillräcklig utsträckning. Det är nästan att han gör det här under galgen, snarare än att man gjort en analys om att något allvarligt begåtts.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Kaplan-krisen