Donald Trump och JK Rowling. Författaren har flera gånger tidigare varit kritisk till USA:s president.
Donald Trump och JK Rowling. Författaren har flera gånger tidigare varit kritisk till USA:s president.

”Harry Potter”-skaparen JK Rowling är en av världens mest framgångsrika författare. På tisdagen fick hon sig ett gott skratt när USA:s president skrev på Twitter om vilken duktig författare han är, men använde fel ord.

USA:s president Donald Trump skrev i en tweet om att han har skrivit många bästsäljande böcker och är själv stolt över att han är duktig på att skriva, men att ”fake news”-media ständigt granskar hans tweets noggrant och letar efter misstag. Han skriver också att han väljer att skriva vissa ord i versaler för att betona orden, inte för att orden ska skrivas i just versaler.

Men i tweeten skriver Trump att ”Fake News constantly likes to pour over my tweets looking for a mistake”, i stället för det korrekta ordet i sammanhanget, ”pore”.

Något som fick Twitteranvändare världen över att skratta högt, särskilt eftersom att felet dyker upp i just den tweeten.

LÄS MER: ”Donald Trump och Jimmy Fallon i Twitterbråk: ‘Var en man'”

En som skrattade extra högt var JK Rowling, som brister upp i gapskratt i flera tweets.

När Trump dessutom rättar felet i tweeten brister hon ut i skratt återigen över att ”någon har berättat för honom hur man stavar till ’pore’”.

Trump har tidigare varit i konflikt med Tony Schwartz, som står med som medförfattare till Trumps bok ”The art of the deal”. Schwartz menar att han själv skrev hela boken, medan Trump menar att Schwartz bara var medförfattare.

LÄS MER: ”Donald Trumps motattack – rasar mot De Niros ‘fuck Trump’-uttalande”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Donald Trump