Joakim hyllas för sitt agerande efter ett nattligt möte i löparspåret. Men själv tycker han inte att det var något särskilt. ”Det borde vara självklart.”

Joakim Rosenqvist, 20, från Bohus, gillar lugnet och friheten av att springa på natten och hade gett sig ut i spåret med pannlampan när han nästan sprang in i en tjej som blev rejält skrämd, skriver Aftonbladet. Själv känner sig Joakim trygg i nattspåret – men för många kvinnor är upplevelsen annorlunda.

– Jag kom runt en sväng med hög musik i lurarna så jag råkade lysa henne rakt i ansiktet och hon blev såklart skrämd, berättar han för Metro.

Kvinnan berättade att hon läst om en rad överfall på kvinnor den senaste tiden och kände sig otrygg i spåret.

– Jag erbjöd mig att följa med den sista kilometern och då pratade vi väldigt mycket om kvinnors trygghet i samhället och varför det ser ut som det gör i dag. Jag fick väldigt mycket nya intryck ur en kvinnas perspektiv och jag kände att jag ville skriva ner och dela med mig av det.

Nu har hans Facebookinlägg om mötet i spåret delats och lajkats av tusentals personer. I kommentarerna hyllas Joakim som en hjälte, något han tycker är lite konstigt.

– Det är roligt att så många reagerat på det jag berättat och vill dela det vidare men samtidigt är det lite tråkigt att det ses som något fantastiskt när det borde ses som helt normalt.

► LÄS MER: Busschaufförens välkomnande till asylsökande hyllas

Jag känner mig inte osäker eller rädd med att ta ett steg ut genom dörren och ett steg in i skogen på löpslingan. Jag kä...

Posted by Joakim Tjockisen Rosenqvist on  Thursday, August 27, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott