Kent. Arkivbild.
Kent. Arkivbild.

Kent ställer in kvällens konsert i Köpenhamn på grund av sjukdom. Sångaren Joakim Berg har drabbats av en virusinfektion på stämbanden efter att ha varit förkyld. "Ingen är ledsnare än jag", skriver han i ett uttalande på Facebook.

Joakim Berg har problem med sina stämband och har fått sångförbud av sin läkare. Därför ställs kvällens konsert på Forum i Köpenhamn in, meddelar bandet via Facebook. Spelningen flyttas till den 4 december, då kvällens biljetter ska gälla.

I ett uttalande på Facebook berättar sångaren om beslutet att ställa in konserten för att inte riskera ytterligare spelningar.

"Att sjunga i mitt tillstånd skulle mycket sannolikt leda till komplikationer (exempelvis sår på stämbanden) och kunna äventyra resten av årets konserter".

Inte lättvindigt

Nu är förhoppningen att Berg ska må bättre om bara några dagar och Anders Larsson på arrangören United Stage säger att man inte räknar med att behöva ställa in några fler konserter.

– Vad jag vet så har det inte hänt sedan 1995 då vi började jobba med dem, så det är ingenting som görs lättvindigt om man säger så, säger Larsson.

– Det ger ingen glädje till någon att försöka genomföra en konsert som inte ger någon behållning, säger Larsson.

"Förlåt"

I sitt uttalande framhåller Joakim Berg att han försökte genomföra konserten in i det sista och hälsar att det inte alls känns kul.

"Ingen är ledsnare än jag för att det inte gick att genomföra kvällens spelning i Köpenhamn", skriver han och avslutar med: "Tack & förlåt".

Via Facebook får Berg krya på dig-hälsningar, men bandet kritiseras också för att ha lämnat besked så sent.

Kent är för närvarande ute på sin avskedsturné som inleddes i Linköping den 23 september och avslutas i Stockholm den 17 december. Nästa konsert hålls i Karlstad den 2 december.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset