Den anställde erkänner brott, kompanjonen nekar.
Den anställde erkänner brott, kompanjonen nekar.

Över 100 000 snusdosor värda flera miljoner kronor ska ha stulits från Swedish match snusfabrik. Nu åtalas en anställd på snusföretaget och dennes kompanjon för grov stöld, enligt Expressen.

Under ett halvårs tid, från juli förra året till januari i år, ska stora mängder snus ha stulits från snusfabriken i Göteborg.

Totalt handlar det om snus till ett värde av 3,7 miljoner kronor, enligt åtalet.

En anställd på Swedish match ska ha lastat om pallar med dosor i källaren, sedan transporterades varorna ut från fabriken. En annan man misstänks ha varit med vid åtta av stölderna. Med lastbil ska han ha hämtat snuset och sedan sålt det vidare för 20-30 kronor snusdosan.

LÄS MER: Nya beskedet: Swedish match höjer priserna på snus – redan nästa vecka

De två männen misstänks ha delat på pengarna de tjänade. I den anställdes bostad hittade polisen nästan en halv miljon kronor i kontanter.

Det var när Swedish match upptäckte att pallar med snus saknades i systemet som de började ana att någonting inte stod rätt till. När de gick igenom övervakningskameror från dagarna som pallarna hade försvunnit insåg de snart att en och samma person jobbat och haft hand om dessa pallar.

Den anställde erkänner brott medan kompanjonen nekar till brott. Swedish match vill inte ge några detaljerade kommentarer om fallet.

”Vi kommenterar inte enskilda medarbetare, befintliga eller tidigare anställda”, skriver bolagets presschef Johan Wredberg till Expressen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset