Jobbet går ut på att testa sexleksaker i sommar.
Jobbet går ut på att testa sexleksaker i sommar.

Att prova och betygsätta sexleksaker var inte ett rumsrent sommarjobb tyckte Arbetsförmedlingen – som valde att ta ner annonsen. - Det är fortfarande tabu att prata om sexuell njutning och sexleksaker, säger Felix Karlsson på onlinebutiken Oliver & Eva.

Skärmdump
Här är annonsen som var för vågad för Arbetsförmedlingen

I måndags lade den svenska sexleksaksbutiken Oliver & Eva ut en annons om ett lite ovanligare sommarjobb – att testa och betygsätta sexleksaker. Enligt annonsen är “tidigare erfarenhet av njutning meriterande, men inte ett krav”.

I annonsen berättar onlinebutiken även att den sökande måste vara “logisk, strukturerad noggrann och ha tålamod”. På bara ett dygn har annonsen delats 37 000 gånger och ansökningarna har trillat in.

– Det har varit fullt kaos på kontoret. Vi har fått 100 ansökningar bara den senaste timmen och telefonen ringer hela tiden, säger Oliver & Eva:s VD Tobias Lundqvist.

LÄS MER: Så gör du en egen sexleksak med studentbudget

Efter all uppmärksamhet har Arbetsförmedlingen valt att ta bort annonsen. Enligt deras kundtjänst har de rätt att plocka bort en annons om den uppfattas som stötande.

– Det är så klart tråkigt att Arbetsförmedlingen uppfattar annonsen stötande. Vår åsikt är att sex ska vara kul och glädjespridande och det var det vi försökte åstadkomma. Vi är inte ute efter att uppröra någon, säger Tobias Lundqvist.

Efter att annonsen har plockats bort har Oliver & Eva valt att lägga upp den på sin egna sajt.

LÄS MER: Sara, 27: "Jag måste sälja sex för att överleva"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset