Hollywoodsvensken blir astronaut.
Hollywoodsvensken blir astronaut.

Svenska Hollywoodstjärnan Joel Kinnaman innehar en av tre huvudroller när Apple slår på stort och släpper tv-serie. I den nya rymdserien kommer svensken att spela astronauten Edward Baldwin.

Joel Kinnaman har ett gediget cv i ryggen. Tidigare har han haft huvudrollen i Netflix-serien ”Altered carbon” och är i år aktuell i Amazons satsning ”Hanna”. Nu är det klart att han även innehar huvudrollen i Apples nya rymdserie, bredvid Michael Dorman och Sarah Jones.

LÄS MER: Joel Kinnaman: ”Det mest krävande jag gjort”

I den nya, ännu inte namngivna, serien spelar den svenska stjärnan astronauten Edward Baldwin. Enligt filmsajten ”Deadline” kommer handlingen fortgå i rymden, med premissen att den globala rymdkapplöpningen aldrig upphörde.

Apple storsatsar

Bakom projektet står Ronald D Moore, som tidigare har arbetet med produktioner som ”Star Trek” och ”Battlestar Galatica”.

Apple har tidigare gått ut med att man under 2018 kommer spendera tio miljarder kronor på innehåll för tv-serier, vilket motsvarar 10-20 serier om 10-20 avsnitt vardera, vilket DN också har rapporterat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset