När Johan misshnadlades blev han så pass skadad att han var tvungen att stanna hemma från jobbet i flera veckor. Trots att polisen har bevismaterial med gärningsmannen på film och en mobiltelefon väljer de att lägga ner fallet.
När Johan misshnadlades blev han så pass skadad att han var tvungen att stanna hemma från jobbet i flera veckor. Trots att polisen har bevismaterial med gärningsmannen på film och en mobiltelefon väljer de att lägga ner fallet.

När Johan skulle in till centrala Stockholm hamnade han i bråk. Det hela slutade med att han blev misshandlad. Polisen har övervakningsfilm från händelsen men väljer ändå att lägga ner fallet. Ikväll utreds det i Brottsplats Sverige.

Det var när Johan skulle åka in till centrala Stockholm i november förra året som han märkte att någon stod tätt bakom honom vid spärrarna. Han insåg att mannen ville planka, och Johan blev irriterad. Så pass att han vände sig om och sa ifrån.

En argumentation uppstod och det dröjde inte länge innan det small, berättar Johan i kvällens Brottsplats Sverige. Han minns inte hur länge eller hur många slag han fick ta emot, allt han minns är att han fick ett slag mot huvudet och att det sedan blev svart.

Gärningsmannen som misshandlade Johan fastnade på övervakningsfilmer och tappade sin mobil på platsen innan han försvann därifrån. Polisen har fått ta del av allt bevismaterial, men har ändå lagt ner ärendet utan att höra Johan. Motiveringen : ”Polisen har gjort det de kan göra”.

► LÄS MER: Ljubas son mördades – vädjar till vittnen att träda fram

– Det känns som ett dåligt skämt, jag förstår ingenting. Eftersom jag fick höra att han har fastnat på övervakningsbilderna och att man har gärningsmannens mobiltelefon trodde jag att det skulle gå att hitta honom, säger Johan i kvällens Brottsplats Sverige .

Polisen avböjer i inslaget att kommentera fallet men i ett mejl till Metro skriver polisinspektör Per-Erik Bärneman att polisen skickat handlingar i ärendet till Johan och att jurister nu tagit del av produktionsbolaget Jarowskijs överklagan angående att polisen inte velat lämna ut handlingar och filmer till dem.
– Jag kan tyvärr inte redovisa exakt vad vi har gjort och vilka åtgärder vi vidtagit eftersom förundersökningssekretess råder och ärendet prövas av myndigheten just nu. Förhoppningsvis blir alla inblandade nöjda i slutänden, skriver Bärneman i mejlet till Metro.

► LÄS MER: Deras mamma ingrep mot mördaren – dog av sina skador

Johan fick stanna hemma från jobbet de första veckorna efter misshandeln och har blivit mer vaksam sedan händelsen. Nu ska han överklaga att fallet har lagts ner och hoppas få upprättelse.

– Jag hoppas att man kan använda övervakningsbilderna så att man få identiteten på gärningsmannen och få träff och klara upp det här, säger han till Brottsplats Sverige.

Johan har godkänt publicering av namn och bild i Metro.

Brottsplats Sverige sänds i kväll klockan 21.00 i TV4.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott