När polisen inte hade tid att komma ingrep Johan tillsammans med en kompis. Bilden till vänster är en genrebild.
När polisen inte hade tid att komma ingrep Johan tillsammans med en kompis. Bilden till vänster är en genrebild.

När Johan Blom, 43 år, upptäckte att en av hans bilar var stulna gav han sig ut på stan för att leta efter den. 10 minuter senare hade han hittat bilen – och tjuvarna. ”En väldigt skön känsla”, säger han.

Det var på tisdagsmorgonen som brandmannen Johan Blom från Ljungby såg att en av hans bilar var borta, något som Aftonbladet var först med att skriva om.

Först gjorde Johan det som många andra hade gjort, polisanmälde stölden och ringde försäkringsbolaget. Sen fick han en idé.

– Ljungby är inte så himla stort, så jag tänkte att jag kör en runda med motorcykeln och ser om jag hittar något, säger Johan Blom till Metro.

LÄS MER: Daniel, 42, jagade en rånare: Riktade ett vapen mot mig

När Johan gav sig ut på stan stötte han på en kompis som är polis, men var ledig, och berättade om vad som hade hänt. När han sedan 100 meter senare fick syn på sin bil åkte Johan tillbaka till sin kompis och bad om hjälp.

– Först ringde jag polisen och bad dem komma, men de sa att de inte hade tid just då. Då bestämde jag och min kompis oss för att gripa tjuvarna själva, säger Johan Blom.

Johans kompis sprang fram mot tjuvarna och skrek ”polis!” och tillsammans lyckades de få ner tjuvarna på marken.

– Det var en väldigt skön känsla. Jag har jobbat som ordningsvakt under en lång tid innan jag blev brandman, så jag var inte rädd att konfrontera dem. Hade de haft vapen hade det varit en annan sak, men jag hade spanat på dem ett tag innan vi sprang fram och sett att de inte hade några, säger Johan och fortsätter:

– Jag fick en riktig adrenalinkick och var sugen på att få fångsten i nät, så att säga.

LÄS MER: Marcin, 27, blev av med sin cykel – hittade själv tjuven på stan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott