Eva Röse, Johan Petersson, Johan Ulveson och Adam Pålsson i "Helt perfekt".
Eva Röse, Johan Petersson, Johan Ulveson och Adam Pålsson i "Helt perfekt".

”Helt perfekt” heter Kanal 5:s nya söndagsunderhållning. Komediserien med Johan Petersson i huvudrollen handlar om jakten på det perfekta livet, och är en svensk version av en norsk serie med samma namn. "Mycket av det har jag själv upplevt", säger komikern och skådespelaren till Metro.

Det norska originalet av och med komikern Thomas Giertsen har blivit en stor succé i Norge sedan starten 2011. Den svenska ”Helt perfekt” är baserad på det norska manuset och handlar om Johan, som strävar efter det perfekta livet men som hela tiden hamnar i krångliga och obekväma situationer, både privat och i yrkeslivet.

Kanal 5 beskriver det som ”en dialogdriven humorserie med en stor dos igenkänning”.

LÄS MER: ”Kvinnohistoria och komedi i Kanal 5 i vår”
Utöver Johan Petersson ser vi Eva Röse, Johan Ulveson och Adam Pålsson i huvudrollerna. Dessutom kommer flera kända ansikten att dyka upp i mindre roller.

– ”Helt perfekt” handlar om jakten på det perfekta livet. Den jakten skapar konflikter och kaos som sedan exploderar. Jag tycker att det kan vara befriande för människor att se att även om man har allt till synes, framgång och pengar så är det inte det som är lycka, säger Johan Petersson.

I serien är det Eva Röse som spelar hans fru.

– Det är fantastiskt, då vi började jobba ihop på ”Disneykubben” 1992, för 25 år sedan. Även om vi inte har setts så mycket sedan dess så har vi ett band. Jag tror att det syns.

Han säger att han kan känna igen sig i många av scenerna i serien.

– Vi håller oss till det norska manuset, men det finns så mycket igenkänning i många av scenerna och situationerna. Inte i alla scener förstås, det finns ju en uppskruvning i det hela, men i många. Och där har vi i ensemblen med våra erfarenheter lagt till det som är vi och det vi har varit med om. På så sätt är det mycket som är självupplevt.

LÄS MER: ”Veteraner gör upp i ‘Dessertmästarna'”

Adam Pålsson gör rollen som hans svåger, medan Johan Ulveson är hans mentor.

– Första inspelningsdagen frågade jag Johan om han kunde tänka sig att vara min mentor på riktigt också. Den tanken var han inte helt främmande för. Sedan spelade vi in lite, sedan fortsatte vi prata. Så vi gled in och ut ur filmandet och det privata. Det blev väldigt naturligt med den relation vi har i serien också.

”Helt perfekt” har premiär i Kanal 5 söndag den 25 februari klockan 21:30.

Fakta/Johan Petersson

Ålder: 49 år.
Gör: Komiker och skådespelare.
Känd för i urval: ”Partaj”, ”Hem till Midgård”, Café Bärs” och ”Så mycket roligare”.
Aktuell: Med Kanal 5:s nya humorsatsning ”Helt perfekt”.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tv