Johan Staël von Holstein tror på Alliansen.
Johan Staël von Holstein tror på Alliansen.

Alliansen går till val som en enhet och med en ambition och vilja, att själva vinna valet. Det riktiga och ansvarsfulla är att som socialdemokrat rösta på Alliansen för att därmed solidarisk försäkra oss om att SD inte får någon makt, skriver Johan Staël von Holstein.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Min sista kolumn blir en julklapp i form av en förutsägelse och en uppmaning!

Jag träffade Ulf Kristensson i veckan och det var mer än trevligt. Vilket starkt team Alliansen har med honom och Annie Lööf. Hur skall de någonsin kunna förlora?
 Inte nog med att deras motstånd är osedvanligt svaga, sossarna har ljugit i fyra år, lurats, sänkt vår krona i botten och inte lyckats skapa några nya jobb.

Jag kan faktiskt inte komma på en enda anledning till varför någon skulle kunna tänkas vilja behålla denna inkompetenta regering. Förvisso finns detta många osäkerheter och många obesvarade frågor inför valet, men ett är dock säkert. Sossarna och deras än uslare samarbetspartners har redan förlorat valet. Frågan är bara med hur mycket och hur vinnarkonstellationen kommer att se ut?

LÄS MER: Johan Staël von Holstein: Rädsla är ett val

Alliansen går till val som en enhet och med en ambition och vilja, att själva vinna valet. Som jag ser det, borde det finnas goda möjligheter för att de skall kunna göra det. Inte minst för att de har överlägset smartast och duktigast politiker i toppen på sina partier, men också, för att ju närmare vi kommer valet, desto färre rasister kommer det att visa sig att det finns nu när alla partier har tagit fram trovärdiga immigrations och integrations program.

SD behövs helt enkelt inte. Det blir bara de riktiga rasisterna kvar och de kan väl ändå inte vara så många.

Nej, det bästa sossar, kommunister och miljöpartister kan göra, är att rösta på Alliansen.

De kan ju tydligt se att de förlorat valet, det finns ingen chans att de kan ta igen försprånget. Istället kan väljarna göra nytta och se till, att med sympatiröster hålla SD borta genom att lägga sina röster på Alliansen. Faktum är att om de inte gör det, så kan man direkt beskylla sossarna för att släppa fram rasisterna i en ohälsosam position i svensk politik.

LÄS MER: Johan Staël von Holstein: Därför måste alla lära sig om bitcoin

Det riktiga och ansvarsfulla är att som sosse rösta på Moderaterna, KD, Liberalerna och självklart Centern för att därmed solidarisk försäkra oss om att SD inte får någon makt. Känner man att man vill rösta på sossarna för att man är sosse, så kan man ju alltid göra det i nästa val, men den här gången är det en röst i sjön. Då kan man ju lika gärna göra något bra och rösta bort SD. God Jul och ett härligt nytt Alliansår!

Plus: För jul och traditioner

Minus: För att det var så länge sedan vi hade en riktigt vit jul

Johan Staël von Holstein

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset