Du är fri, stark, duktig och privilegierad! Du kan, du kan, du kan!, skriver Johan Staël von Holstein.
Du är fri, stark, duktig och privilegierad! Du kan, du kan, du kan!, skriver Johan Staël von Holstein.

Tänk så fruktansvärt jobbigt att ständigt oroa sig istället för att njuta av nuet och leva i stunden. Tänk att inte våga lämna sitt tråkiga jobb och lära sig något nytt, lära känna nya människor och kanske våga prova sina vingar som entreprenör och inte våga ge den man älskar frihet, skriver Johan Staël von Holstein.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Menar du på allvar att du är rädd för höjder, hajar, framtiden och invandrare?

Tänk, att det finns människor som är rädda för att förlora sina jobb, för att göra bort sig och för att ens partner skall vara otrogen.

Tänk så fruktansvärt jobbigt att ständigt oroa sig istället för att njuta av nuet och leva i stunden. Tänk att inte kunna njuta av utsikten, inte snorkla på korallrev, missa alla möjligheter som finns i framtiden och inte berika sitt liv med information och inflytande från spännande människor från hela världen.

Tänk att inte våga lämna sitt tråkiga jobb och lära sig något nytt, lära känna nya människor och kanske våga prova sina vingar som entreprenör och inte våga ge den man älskar frihet.

LÄS MER: Johan Staël von Holstein: Sverige måste ställa om och anpassa sig

Tänk att missa spänning och pirret av nyfikenhet inför allt spännande som kommer att hända och att inte kunna, just nu, just i detta ögonblick, ta ett djupt andetag och njuta av allt det underbara i vårt liv. Nej, du skulle inte tänka på bristen på pengar, din sjuka mor, den inställda semestern. Du skulle koncentrera dig på att du är svensk, bor i Sverige, på 2000-talet, på dig eller de som är friska eller på att forskning och utveckling aldrig gått så snabbt att sannolikheten för att våra sjuka blir friska är stor. Det finns massor att glädjas åt och njuta av och framtiden är ljus. Den är fantastisk, den har alltid varit det och kommer alltid att bli bättre och bättre.

Vet ni vad som är skillnaden mellan rädsla och hot? 
Hot är på riktigt och rädsla är ett val.

Vi väljer att vara rädda, vi väljer att oroa oss och rädslan hämmar oss från att hoppa, ta steg, göra förändringar som skulle förändra, förbättra och ibland rädda våra liv.

LÄS MER: Staël von Holstein: Teknologin blockchain är framtiden

Det är inte farligt att göra bort sig, inte farligt att misslyckas. Man har så många chanser på sig att göra om att det bara är att hoppa, säga upp sig och försöka.

Du är fri, stark, duktig och privilegierad! Du kan, du kan, du kan!

Men finns det inget att vara rädd för?

Jo, de som vill skrämma dig, göra dig rädd och orolig, hetsa dig mot andra och ta ifrån dig din frihet.

Plus: Fantastiska möjligheter och alla underbara entreprenörer som tar tillfället i akt och spänner bågen

Minus: Finansinspektionen som aningslöst och ogenomtänkt kritiserar ICO:s

Johan Staël von Holstein

LÄS MER: Staël von Holstein: Ökade inkomstklyftor är bara ett problem för den avundsjuke och late

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om ekonomi