Emma Johansson (mitten), tillsammans med Emila Fahlin (vänster) och Sara Mustonen. Arkivbild.
Emma Johansson (mitten), tillsammans med Emila Fahlin (vänster) och Sara Mustonen. Arkivbild.

Svensk landsvägscykel är inte bara Emma Johansson, färsk silvermedaljör från OS.Även färska Vårgårdavinnaren Emilia Fahlin imponerar.

Emilia Fahlin var hjälpryttare åt silvermedaljören Emma Johansson i linjeloppet i OS i Rio de Janeiro. Men 27-åringen – som OS-debuterade i London 2012 – har även visat att hon håller hög klass själv.

Den 21 augusti spurtade hon hem världscuploppet i Vårgårda – och på fredagen körde hon alltså in som sammanlagd tia i Belgien runt.

– Det här är min resultatmässigt bästa säsong någonsin. Kul att visa att det fortfarande finns en del att ta av i den här kroppen, säger hon till vargardacycling.se.

Emma Johansson blev sjua totalt i tävlingen.

Tidigare under fredagen fanns såväl Johansson som Fahlin med i truppen bestående av totalt 21 svenska cyklister i samtliga klasser – elit, U23 och junior – till EM i landsvägscykel i franska Plumelec. Mästerskapen i Bretagne avgörs 14–18 september och är den sista tävlingen innan truppen till VM i oktober tas ut.

"Emilia har visat verkligt bra form och Emma är fortsatt på väg uppåt efter sin viloperiod efter OS-loppet. Nu har vi flera kort att spela med och det känns väldigt bra", säger förbundskaptenen Martin Vestby i ett pressmeddelande.

I linjeloppet får Johansson och Fahlin sällskap av bland andra dito OS-deltagande Sara Mustonen. Fahlin kommer även, som enda svenska, att köra tempoloppet.

På herrsidan kör Tobias Ludvigsson, proffs i Nederländerna, både linje och tempo. Alexander Wetterhall kör tempo.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset