Erik Johansson tackar nej till landslaget. Arkivbild.
Erik Johansson tackar nej till landslaget. Arkivbild.

Sommarens EM-slutspel blev det sista framträdandet i landslaget för Erik Johansson.Mittbacken tackar nu för sig."Jag saknar motivation och känner att jag vill fokusera på klubblaget", säger Johansson till fotbollsförbundets webbplats.

I förra veckan talades Erik Johansson och nye förbundskaptenen Janne Andersson vid. Då meddelade FC Köpenhamnsspelaren att han tackar nej till fortsatt spel i landslaget.

"Efter EM kände jag mig ganska oinspirerad och trött på landslagsfotboll. Jag tror att jag mår bäst av att helt och hållet fokusera på klubblaget i stället", säger Johansson till Svenska fotbollförbundets webbplats.

27-årige Johansson står noterad för tolv A-landskamper.

"Jag är otroligt stolt och tacksam över allt jag fått uppleva med landslaget och alla människor jag mött där. Jag vill verkligen önska landslaget all lycka framöver", säger han.

Janne Andersson beklagar Johanssons beslut, men säger till TV 4:s Fotbollskanalen att han inte tänker starta en övertalningskampanj för att få mittbacken att komma tillbaka.

– Det är tråkigt, jättetråkigt. Det är en spelare vi räknat med.

– Samtidigt är det som jag sagt tidigare, känner spelare på det sättet så är det svårt att göra så mycket åt det. De måste vilja själva.

Janne Andersson tar ut sin första landslagstrupp till VM-kvalmatchen mot Nederländerna den 6 september under tisdagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset