Charlotte Kalla, Therese Johaug och Ebba Andersson gjorde succé i världscupen i finska Ruka.
Charlotte Kalla, Therese Johaug och Ebba Andersson gjorde succé i världscupen i finska Ruka.

Efter att ha varit avstängd i 18 månader gjorde Therese Johaug en ordentlig comeback. Norskan var överlägsen i 10 km klassiskt, men Sverige fick också skäl till att fira.

Norskan Therese Johaug är tillbaka och det med råge. Efter dopingskandalen och avstängningen tog hon nu förstaplats i världscupen. Charlotte Kalla och Ebba Andersson lyckades båda ta varsin pallplats. 

Ebba Andersson fick ställa sig bredvid idolerna efter att ha tagit sin allra första pallplats i karriären när hon kom in 32,8 sekunder efter Johaug.

– Glad och jättenöjd, det känns otroligt häftigt att få ta steget upp på pallen. Jag var och nosade där föregående säsong och att nu ta klivet upp på pallen känns otroligt kul, säger Ebba Andersson till Aftonbladet.

LÄS MER: Dubbelmedalj till Sverige i curling

Charlotte Kalla kom i mål 22,5 sekunder efter norskan och knep andraplatsen. Men hon var lika glad för det och hyllade Ebbas insats.

– Hur glädjande som helst och korsa mållinjen och se Ebba sluta trea. Hon har varit stark hela sommaren och hösten, säger Kalla till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset