Therese Johaug har räknat bort säsongen. Arkivbild.
Therese Johaug har räknat bort säsongen. Arkivbild.

Therese Johaug tror inte att hon kommer att tävla den här säsongen. Även om hon skulle bli frikänd om någon vecka.– Säsongen är sannolikt ödelagd, säger Johaugs manager Jörn Ernst till Expressen.

Johaug är avstängd fram till den 18 december i väntan på att den norska antidopningsbyrån ska bli färdig med sin utredning. Sedan är det upp till Norges Idrottsförbund att fastställa Johaugs straff.

Därefter kan både norskan, antidopningsbyrån Wada eller Internationella skidförbundet, Fis, överklaga domen.

– Även om det nu blir ett straff på två, sex eller åtta månader så skulle ju den här säsongen vara förbi. Så säsongen är sannolikt ödelagd. Allt annat än det beskedet ser vi som något positivt, säger Jörn Ernst till Expressen.

Therese Johaug testade positivt för den anabola steroiden clostebol, som hon hävdar att hon fått i sig genom att använda en kräm för att läka sina sönderbrända läppar. Hon riskerar att stängas av upp till fyra år.

Enligt managern Ernst har dopningshistorien ännu inte påverkat Johaugs sponsorer, så att någon velat bryta eller förändra samarbetsavtal. Frågan är dock vad som händer om den norska skidstjärnan anses skyldig.

– Det är klart att det finns en gräns för alla sponsorer. Samtidigt tror jag att om Therese tar sig igenom det här, står rak och kommer tillbaka så visar det en styrka som nog intresserar sponsorerna.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset