John Legend och Chrissy Teigen.
John Legend och Chrissy Teigen.

Han har vunnit en Oscar, en Golden Globe och flera Grammys för sin musik. Snart landar superstjärnan John Legend i Stockholm för en konsert i Globen. "Publiken kan förvänta sig en energisk, och själslig kväll full av kärlek och musik", säger han i en intervju med Metro.

Det är den 26:e september som John Legend tar sin hyllade turné till Sverige, tre år efter sin senaste spelning här. Den senaste tiden har artisten inte bara hyllats för sin musik, utan också för att tydligt ta ställning i den amerikanska politiken. Både Legend och hans fru, modellen och tv-personligheten Chrissy Teigen, finns bland de kändisar som gång på gång kritiserat president Donald Trump.

LÄS MER: ”John Legend växlar upp”

På frågan om varför de valt att vara så pass öppna med sina politiska åsikter säger han till Metro:

– Vi båda tror att varje medborgare i vår demokrati har en röst och en andel i vad vår regering gör. Vi följer det som händer i politiken och när vi har möjligheten och vi brinner för något väljer vi att använda vår plattform för att berätta sanningen som vi ser den.

Medan många berömmer dem på sociala medier menar andra att kändisar ska hålla sig utanför politiken.

Vad säger du till de personerna?

– Jag säger att kändisar också är människor. Vi är också medborgare. Vi är också skattebetalare. Vi har en insats i vad vår regering gör precis som alla andra medborgare. Varför ska vi inte vara involverade i vårt demokrati?

LÄS MER: ”Legend berättar om rasistiskt påhopp”

Tidigare i sommar blockerades Chrissy av Trump på Twitter. Hur reagerade ni då?

– Vi tyckte det var roligt och konstigt. Det visar hur småsint och omogen Trump är. Det är synd att denna okunniga man är USA:s ledare. Han fortsätter att skämma ut oss varje dag. Jag är förvånad över att han inte har blockerat mig också, så som jag har kritiserat honom. Han kanske blir mer upprörd när det kommer från en kvinna.

John Legend säger att han är glad över att snart komma tillbaka till Sverige.

– Jag kommer fortfarande ihåg den första gången jag var på besök när jag släppte mitt första album. Mina svenska fans har varit så stöttande under åren.

Det här är John Legend

Namn: John Roger Stephens, artistnamnet är John Legend.

Ålder: 38 år.

Familj: Gift med Chrissy Teigen, som han har 1-åriga dottern Luna med.

Musikkarriär: Har bland annat vunnit tio Grammys, en Oscar, en Golden Globe, och en Tony. Några av hans hitlåtar inkluderar ”All of me”, ”Love me now” och ”Ordinary people”.

Aktuell: Spelar i Globen den 26:e september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset