John Lundvik och Benjamin Ingrosso stod som vinnare vid första deltävlingen i Melodifestivalen och går direkt till finalen på Friends Arena. – Från botten av mitt hjärta, gracias, sade Benjamin Ingrosso i SVT:s sändning.

Förhandstippade Benjamin Ingrosso knep en av direktplatserna till finalen i Friends Arena med sitt 80-talsdoftande bidrag ”Dance you off”.

– Från botten av mitt hjärta, gracias, sade Benjamin Ingrosso i SVT:s sändning, innan han gick upp och rev av låten en gång till.

Mer överraskande var det att John Lundvik knep den andra direktplatsen med låten ”My turn”.

Reinada och Sigrid Bernson knep varsin plats till andra chansen, och har därmed fortfarande en möjlighet att ta sig till finalen i vår.

Tyngre gick det för veteranen Kikki Danielsson och Kamferdrops, som slogs ut direkt. Edward Blom tog sig förvisso vidare från kvällens första gallring, men får nog fortsätta att satsa på sin kulinariska bana snarare än den musikaliska. Åtminstone vad gäller årets melodifestival.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset