Kim Jong-un lagade naengmyeon när han slöt fredsavtal med Sydkorea. Så lagar du fredsmaten enligt Jonas Cramby.

Förra fredagen skrevs historiskt fredsavtal mellan Syd- och Nordkorea. Diktatorn Kim Jong-un förklarade sig inte bara beredd att ge upp sina kärnvapen och flytta fram landets klockor 30 minuter så att de återigen har samma tid som Sydkorea – han hade även med sig en nudelmaskin för att kunna kunna göra naengmyeon, de kalla, tuggiga bovetenudlarna i en isad buljong som är oerhört populära på hela Koreahalvön. Är du nyfiken hur de smakar, eller bara vill fira freden samt matens enande krafter, så kan du köpa ett naengmyeonkit bestående av nudlar och en påse färdig buljong i kyldisken på din asiatiska mataffär. Leta efter mul naengmyeon.

LÄS MER: Så gör du enkel och god tofu

Så här äter du dem:

Ingredienser 4 personer
2 paket färdigköpta naengmyeonnudlar med buljong
1 koreanskt päron, finstrimlat
1 gurka, finstrimlad
2 hårdkokta ägg
rostade sesamfrön

Servera med
äppelcidervinäger, gärna koreansk
sesamolja, gärna koreansk
japansk senap eller senapsolja

Stoppa buljongpaketet som kommer med nudlarna i frysen ett par timmar, tills innehållet är kallt och fått iskristaller, lite som en huvudrättsslushie. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och kyl dem i ett isbad. Montera genom att lägga nudlarna i en skål, häll över buljongen och toppa med päron, gurka och 1 hårdkokt ägghalva. Häll över sesamfröna.Servera med extra äppelcidervinäger, sesamolja och japansk senap som duttas i efter smak.

LÄS MER: Så gör du godaste äggröran

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset