Om man torkar eller friterar en majstortilla blir det en tostada – det perfekta tilltugget att toppa och servera som ett matigt snacks eller snacksig förrätt. Ofta i Mexiko toppar man tostadas med olika sorters rå fisk. Min absoluta favorit-tostada görs därför snabbt, lätt och lyxigt med en enkel ceviche på både fisk och skaldjur.

För fyra personer

4 majstortillas
frityrolja
200 gram hälleflundra, eller annan god fisk som passar rå
200 gram råa MSC-märkta räkor, eller andra goda skaldjur som passar råa
1-2 lime
2 tomater
0.5 silverlök
1 knippe koriander
1-2 jalapeños
1 avokado
1 dl majonnäs
2 vitlöksklyftor
Chilisås, till exempel cholula

LÄS MER: Nybörjarens guide till ensamätning: ”Skit högaktningsfullt i vad folk tycker”

Gör så här:

Värm upp frityroljan till cirka 180 grader och fritera tortillorna tills de får färg och blir frasiga. Salta och låt rinna av på ett papper.

Finhacka fisk och räkor och pressa över lime. Blanda runt, det ska nästan vara som en färs. Ställ in i kylen cirka 20 minuter, häll sedan av limejuicen och drick upp denna. I Peru kallas det Leche de Tigre (tigermjölk) och ska vara bra för både immunförsvar och i sänghalmen.

Kärna ur och finhacka tomater, lök, jalapeño och koriander. Blanda och smaka av med salt och limejuice.

Riv ner två vitlöksklyftor i majonnäs. Bred majonnäsen på en tortilla, toppa med tomatsalsan och cevichen. Skiva över avokadon tunt och servera omedelbart med chilisås.

LÄS MER: Uppdatera svampmackan – med svartkål och pimientos

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset