Vill man att ens alla hjärtansdagmiddag ska bli riktigt lyckad gäller det att tänka utanför den hjärtformade chokladasken.
Vill man att ens alla hjärtansdagmiddag ska bli riktigt lyckad gäller det att tänka utanför den hjärtformade chokladasken.

Mysiga restauranger i all ära. Men om du verkligen vill imponera på Alla hjärtans dag så ska du tänka utanför boxen. Här är Jonas Crambys bästa tips.

Om du funderar på att beställa bord för en mysig alla hjärtansmiddag så låter den där populära restaurangen med ett superromantiskt chambre séparée verkligen som en lysande idé – om du funderar på att beställa bord till NÄSTA års Alla hjärtans dag. För tyvärr är det nog så att alla de mest självklara valen redan börjar bli fullbokade och letar du efter ett hångelvänligt, enskilt rum så ligger nog närmsta lediga på Kronobergshäktet. Nej, vill man att ens alla hjärtansdagmiddag ska bli riktigt lyckad gäller det att tänka utanför den hjärtformade chokladasken.

Här är mina bästa tips.

1. Visst, det är romantiskt med rutiga dukar, champagne och att mata varandra med hummer men det kan också vara oerhört romantiskt att dela på en kinesisk hot pot, trösta varandra efter en lite för het thailändsk laarb eller riva av bitar av etiopiskt injerabröd och stoppa i varandras munnar. Så gör inte som alla andra och tänk enkelspårigt franskt/italienska/svensk och finkrog när det börjar närma sig datenight, utan visa att du är en kulinarisk fritänkare och boka nåt lite mer oväntat.

LÄS MER: Så komponerar du en perfekt ostbricka

2. Strunta i middag och ta en rejäl barrunda istället. I början av kvällen finns det  ofta fortfarande plats även på de allra mest populära barerna och ibland har de också en barmeny – inte minst om de hör till en bra restaurang. Och är det inte barmat man egentligen föredrar att äta? Ostron och kycklingvingar slår ju vilken långbakt rotselleri med pilgrimsmussleskum som helst. Sedan så är ju en vacker cocktail faktiskt minst lika glamourös som ett glas champagne och finns det egentligen något mer romantiskt än att hänga vid en bardisk en hel kväll, snacka, lyssna på musik, skratta och långsamt fyllna till med sin älskling?

3. Har du varit så himla förutseende (och rik) att du har bokat ett romantiskt hotellrum på Alla hjärtans dag så är valet var du ska äta enkelt: på rummet! Ja bara en dåre beställer inte room service om de bor på hotell på Alla hjärtans dag. För det man förlorar i gastronomi och krogkänsla vinner man i romantik och ligga-och-äta-i-kalsongerna-känsla. Dela en club sandwich, lite strips och en god flaska vin innan ni ger er på min favoritdessert alla kategorier – minibaren.

4. Detta råd är så självklart att det nästan är pinsamt, men ett riktigt krogproffs går naturligtvis istället ut och äter kvällen INNAN eller EFTER Alla hjärtans dag. Dels så slipper man trängas med en massa andra obehagligt förälskade par på sina favoritställen och sedan är det ju faktiskt så att för en riktigt romantisk middag finns det ju inget som slår hemlagat, eller hur?

LÄS MER: 6 drycker som rundar av en god middag

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset