Jonas Lundén upptäckte nålar i en av punschkottarna han köpt. 
Jonas Lundén upptäckte nålar i en av punschkottarna han köpt. 

Jonas Lundén hade handlat en påse lösgodis. Men när han åt en av punschkottarna han plockat fick han en chock. I den var det nämligen nålar.

Jonas Lundén, 41, var och handlade på Ica Maxi i Alingsås. Han köpte bland annat en påse med lösgodis. När han kom hem tog han en punschkotte, något han brukar köpa. Men den här gången var något väldigt annorlunda med godisen, i den satt nämligen nålar, något Expressen var först med att skriva om. 

– När jag kom hem tog jag en punschkotte. Jag tuggade och kände att något stack till. När jag spottade ut den så såg jag att det satt tre stoppnålar i godisen, säger Jonas Lundén till Metro. 

Jonas Lundén blev väldigt upprörd över händelsen men som tur var gjorde han sig inte mer illa än att han stack sig lite i gommen.

– Det kunde ha varit värre, tänk om någon av ungarna hade stoppat i sig den.

Han har varit i kontakt med butiken som nu har polisanmält händelsen. Till Expressen säger Frida Svanteson, försäljningschef på Ica Maxi Alingsås, att det hänt en gång tidigare att butikens punschkottar utsatts för sabotage och att de nu har tagit bort punschkottarna ur deras sortiment. Hon berättar också att de ringt tillverkare och grossisten och att de är rätt säkra på att någon har stuckit in nålarna i butiken. I nuläget finns det inte någon misstänkt.

Efter händelsen känner sig Jonas Lundén tveksam till att köpa punschkottar igen och han tänker nu mer på hur han äter godis.

– Jag tänker lite mer på det. Man tar lite mindre tuggor och glufsar inte i sig.

►LÄS MER: Så ska butikerna hindra impulsköp – kan sluta med godis vid kassan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset