Vänsterpartiet ställer sig inte bakom misstroendeförklaringen mot Anna Johansson, Peter Hultqvist och Anders Ygeman.
Vänsterpartiet ställer sig inte bakom misstroendeförklaringen mot Anna Johansson, Peter Hultqvist och Anders Ygeman.

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt menar att den förra regeringen delar ansvaret för IT-skandalen. "Vänsterpartiet KU-anmäler Alliansregeringen", skriver han på Twitter.

Under onsdagsmorgonen meddelade Alliansen att de tänker väcka en misstroendeförklaring mot tre ministrar i regeringen efter IT-skandalen på Transportstyrelsen. Även SD har ställt sig bakom förslaget.

Men Vänsterpartiet kommer inte att rösta för att ställa ministrarna till svars i Alliansens regi, säger Jonas Sjöstedt till SVT.

– Det är uppenbart att det Alliansen gör nu är att ta chansen att tvåla till regeringen maximalt, trots att de själva står bakom det som har inträffat genom usla privatiseringar, säger han.

LÄS MER: Alliansen vill väcka misstroendeförklaring

Jonas Sjöstedt säger att Alliansen försöker flytta fokus från sitt eget ansvar. Han menar att den förra regeringen delar ansvaret med den nuvarande för IT-skandalen. Detta på grund av den privatiseringsvänliga politik som den borgerliga regeringen drev igenom, skriver SVT.

– Vi överväger att KU-anmäla den tidigare regering för deras hantering av frågan, säger Sjöstedt till SVT.

Senare skrev Jonas Sjöstedt på Twitter att Vänsterpartiet kräver att Anna Johansson avgår. I en annan Tweet bekräftar han att man kommer att KU-anmäla Alliansregeringen.

LÄS MER: Det här innebär en misstroendeförklaring

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset