Jonas Sjöstedt får fortsatt förtroende som Vänsterpartiets partiledare.
Jonas Sjöstedt får fortsatt förtroende som Vänsterpartiets partiledare.

Jonas Sjöstedt valdes återigen till partiledare vid Vänsterpartiets kongress som pågår i Karlstad under helgen. "Att få vara ordförande för vårt parti är det absolut finaste uppdrag jag kan tänka mig", sade han i sitt tacktal under kongressen.

Jonas Sjöstedt omvaldes till Vänsterpartiets partiledare vid partiets kongress som pågår i Karlstad under helgen. Någon egentlig utmanare fanns aldrig till posten.

– Att få vara ordförande för vårt parti är det absolut finaste uppdrag jag kan tänka mig, sade en uppenbart rörd Jonas Sjöstedt i sitt tacktal under kongressen.

I talet passade Sjöstedt på att tacka sina partikamrater runt om i landet, med betoning på att han ser vad de gör.

– Jag har rest mycket i vårt land och träffat er. Jag tycker mig veta vilka ni är, vilka vi är, sade han.

LÄS MER: Rossana Dinamarca lämnar politiken

Debatten under dagen handlade annars främst om sex timmars arbetsdag, vilket Vänsterpartiet lyft fram som en av deras viktigaste valfrågor. Men enligt Jonas Sjöstedt kan det komma att ta tid innan det blir verklighet.

– Att gå ner till sex timmars arbetsdag tar ett antal år. Det kan vara svårt att säga hur många år det tar, sade han till Sveriges Radio.

– I grunden handlar det om att ett samhälle som blir mer effektivt och som utvecklas, kan använda rikedomen till att vi får mer tid för våra intressen och vår familj och kan arbeta lite mindre.

LÄS MER: Vänsterpartiet samlas på kongress – här är fyra förslag som sticker ut

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset