Jonatan Alfven är en av eldsjälarna bakom LoveNepal.
Jonatan Alfven är en av eldsjälarna bakom LoveNepal.

Jonatan Alfvén från LoveNepal jobbar med att rädda flickor undan sexhandel. Här är hans vittnesmål från ett besök i ett bordellområde i norra Indien.

Metro har tidigare skrivit om 23-årige Jonatan Alfvén, en av eldsjälarna bakom hjälporganisationenLoveNepal, som arbetar med att rädda unga flickor undan ett liv i prostitution.

– Situationen för flickor i Nepal är väldigt kritisk. Man räknar på att runt 10 000 flickor varje år blir sålda och kidnappade till de stora bordellerna i Indien, säger han till Metro.

► LÄS MER: Så ska hotellen upptäcka sexhandel

I ett inlägg på Facebook, som har fått stor spridning, berättar Jonatan nu om ett besök i ett bordellområde i norra Indien som han gjorde tillsammans med några kollegor.

”Av alla de hundra bordeller som finns i detta område, så är det exakt den bordell som en av våra räddade flickor kommer ifrån. Jag vet att det är här inne som hon har våldtagits och misshandlats tusentals gånger. Det var även här inne som polisen vid tre tillfällen lurade henne. De lovade att hon skulle bli fri, men det slutade med att de istället våldtog henne”, skriver han i inlägget.

– Att inlägget fått stor spridning gör mig nästan tårögd. Vi alla som jobbar med LoveNepal lägger ner våra liv för att kunna rädda så många flickor som möjligt. Att folk bryr sig och vill förändra denna situation är så oerhört rörande, säger Jonatan Alfvén.

► LÄS MER: Allt fler gifta barn kommer till Sverige

Händelsen han beskriver ska ha inträffat i januari och just nu befinner han sig i Nepal tillsammans med 23 andra flickor som organisationen lyckades rädda i mars.

– Min stora dröm i livet är att få vara en bricka, ett redskap till att dessa fruktansvärda bordellområden läggs ner. Jag tror den dagen kommer. Jag är helt övertygad om detta.

Här kan du läsa Jonatan Alfvéns inlägg i sin helhet.

Snälla.Ta dig 5 minuter av ditt liv att läsa denna text.Jag har nämligen riskerat mitt liv för dessa 5 minuter.Jag...

Publicerat av Jonatan Alfven  den 5 april 2016
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott