Andreas Jonsson. Arkivbild.
Andreas Jonsson. Arkivbild.

Säsongen är sannolikt över för speedwaystjärnan Andreas Jonsson efter kraschen i SM-slutspelet.Han har ett brutet nyckelben, en revbensfraktur och en skadad tumme.

Jonsson kraschade i går i Rospiggarnas match borta mot Piraterna, sedan han dragits med in i luftstaketet av Greg Hancock som missade i första svängen i det 14.e heatet.

Skiktröntgen visade att ett nyckelben är av, att Jonsson har en fraktur på ett revben i ryggen och att en tumme är skadad.

"Det ser inte bra ut, men efter omständigheterna, det kunde ha varit mycket värre. Men säsongen lär vara över", säger lagledaren Mikael Teurnberg till Rospiggarnas webbplats.

"Det är tråkigt att de skedde i det läget och på det sätt det gick till. Det lägger sordin på stämningen. Vi vann matchen, utklassade lag nummer två i Sverige, är obesegrade i slutspelsserien och så blir en av våra bästa förare skadad. Det är ett stort avbräck för laget".

Halva SM-serien är kvar att köra. Med topplaget Rospiggarna sannolikt utan sin största stjärna. Jonsson lär också missa lördagens VM-deltävling i tyska Teterow. Därefter återstår tre deltävlingar, bland annat på Friends Arena den 24 september. Jonsson ligger på 14:e plats i VM-serien.

Jonsson kör förutom för Rospiggarna i polska Rybnik och brittiska Lakeside.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset