Rospiggarnas Andreas Jonsson kraschade och fördes till sjukhus efter mötet med Piraterna. Arkivbild.
Rospiggarnas Andreas Jonsson kraschade och fördes till sjukhus efter mötet med Piraterna. Arkivbild.

Rospiggarna är på god väg mot SM-final i speedway. Hallstavikslaget tog sin tredje raka seger på tisdagen och toppar slutspelsserien när tre av sex omgångar körts.Utklassningen mot Piraterna grumlades dock av att Andreas Jonsson kraschade och fick föras till sjukhus.

Rospiggarna utklassade Piraterna på bortaplan i tredje matchen. Redan efter tio av de 15 heaten var det avgjort i Motala. Då ledde Rospiggarna med förkrossande 43–17 efter bland annat hela sex femettor. Till slut blev det 55–35

Rospiggarnas förare har visat att de är i toppform i de senaste tävlingarna. Mot Piraterna blev det gemensam uppvisning.

Piraternas tidigare skadade toppförare Piotr Pawlicki valde att stå över, trots att han körde en GP Challengetävling i helgen. Polacken hade behövts, men hade knappast kunna hindra Rospiggarnas seger.

Jonsson till sjukhus

Segern grumlades av att Andreas Jonsson kraschade i 14:e heatet, sedan Greg Hancock missat i sista svängen och dragit med sig Jonsson, som brakade in i luftstaketet. Rospiggarnas kapten fördes i väg i ambulans till sjukhus och det blev ett långt tävlingsuppehåll. Det var efter matchen oklart hur allvarligt skadad Jonsson är.

– Han hade ont i ryggen och axeln, men hade i alla fall känsel i både armar och ben, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg till Upsala Nya Tidning på nätet.

Enligt källor till Norrtelje Tidning som pratat med sjukvårdare på plats ska Jonsson ha slagit i axeln rejält och även klagat över smärtor i i ryggen.

Dudek visade vägen

I Målilla var hemmalaget Dackarna i ledning hela tiden och vann till slut över Indianerna med komfortabla 52-38.

Patryk Dudek var organisatören bakom hemmasegern, som säkrades i det 14:e heatet, då Dudek och Peter Ljung ordnade en femetta mot Antonio Lindbäck och Niels-Kristian Iversen.

– Alla poäng är viktiga i fajten för att nå final och i dag var banan perfekt för mig, säger Dudek, som tog 13 poäng, till C More.

– Jag var väldigt snabb i dag och ibland väntade jag för att hjälpa lagkompisarna. Det här är speedway.

Bakom obesegrade Rospiggarna på sex poäng har Dackarna fyra, Piraterna två och Indianerna noll poäng efter halva serien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset