Stuker får en flaska av sitt favoritvin av United Airlines.
Stuker får en flaska av sitt favoritvin av United Airlines.


Tom Stuker har sammanlagt flugit 400 varv runt jorden och är United Airlines bästa kund. När han ringer och bokar flyg räcker det att han säger "Hej" för att alla ska veta vem han är.

Långa köer på flygplatsen, obekväma säten och en känsla av att bli behandlad som boskap. Den vanliga flygresenärens upplevelser är förmodligen ingenting som Tom Stuker, United Airlines bästa kund, skulle känna igen sig i.

Sammanlagt har Stuker flugit över en och en halv miljon mil. Det blir lite mer än 400 varv runt jorden. När han bokar flyg behöver han inte längre presentera sig, det räcker med att han säger "Hej" för att alla ska veta vem han är.

När Stuker flyger får han specialgjord matsäck med sig av flygbolaget. Han har fått en Boeing 777 uppkallad efter sig och en gång slängde flygbolaget till och med av en annan resenär från planet för att Stuker skulle få plats.  

– På en internationell flight oroar sig många över att de ska missa sin anslutning. Det gör aldrig jag, för de väntar på mig vid gaten och när dörren öppnas kommer de ha bokat in mig på ett annat flygbolag, de ser alltid till att få mig dit jag ska. De tar hand om mig på alla upptänkliga sätt, säger Stuker till CNN.

I helgen blev han den första resenären någonsin att ha flugit ihop mer än en och en halv miljon mil i flygbolagets milprogram.
– Om jag inte flyger på en vecka eller två blir jag väldigt rastlös. Att flyga ger mig lugn och ro och gör mig avslappnad, säger han.

Stuker arbetar som konsult för ett fordonsföretag i Chicago Sammanlagt har han boardat nästan 6 000 United Airlines flighter sedan 1982.
– Jag älskar att resa. Det spelar ingen roll om det är Louvren i Paris eller pyramiderna på en safari i Afrika, jag älskar helt enkelt att se världen, säger Stuker till CNN.


 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset