En jordgubbsbod i danska Saltum hade problem med att någon stal pengar från boden varje kväll. Efter att de blivit bestulna tre dagar i rad så tog de lokala invånarna saken i egna händer.

Tre dagar i rad hade en jordgubbsbod i danska Saltum haft problem med stölder. Invånarna misstänkte att det var samma män som snodde ur boden varje kväll. Därför bestämde de sig för att ta saken i egna händer och gjorde upp en listig plan för att ta fast tjuvarna, rapporterar Ekstrabladet.

På tisdagskvällen dök en man upp i boden precis som invånarna misstänkte. Skillnaden den här gången var att mannen inte kom ut därifrån. Invånarna hade nämligen spikat fast en planka på dörren, när mannen var där inne, så att den inte gick att öppna.

Den andra misstänkta mannen befann sig utanför och försökte fly med bil. Men strax efter kraschade bilen och mannen flydde till fots ut på ett fält.  Invånarna hade gjort hemmagjorda spikmattor, av plankor och spik, som de lagt ut. Det är dock inte bekräftat om det var spikmattorna som orsakade kraschen.

Polisen anlände strax efter och kunde gripa både mannen i ståndet och mannen på fältet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset