Två graviditeter har satt tydliga spår på Josefines Carlssons mage. Hon funderade länge på att göra något åt den, men när sonen sa att hennes mage är fin ändrade hon sig. I stället lade hon upp en bild av sin mammamage på Facebook – som nu gör succé.

Privat

Josefine Carlsson visar upp sin mammamage för att ifrågasätta skönhetsidealen.

För tre år sedan födde 27-åriga Josefine Carlsson i Stockholm sin son Arwin, och ett par år senare kom lillebrorsan Melwill. De båda graviditeterna har satt tydliga spår på Joesfines mage; huden har tänjts ut och magen buktar ut på grund av delade magmuskler och ett navelbråck.

– Jag har alltid varit väldigt nöjd med min kropp. Men efter graviditeterna såg jag inte längre ut som vanligt och då kom tankar och känslor om vad folk ska tycka, trots att jag faktiskt har burit två barn. Jag har till och med haft svårt för att visa mig naken för min sambo, säger Josefine Carlsson till Metro.

Josefine funderade länge på att göra något åt sin mammamage och besökte nyligen en plastikkirurg för konsultation. Men mötet kändes inte bra och efteråt snurrade tankarna i huvudet – var hon inte fin nog som hon var? Och skulle hon verkligen bli lyckligare av en slät mage? 

Senare samma dag tog Josefine ett bad tillsammans med äldste sonen, som då pekade på henne och sa, ”Fin mage mamma”. 

–  Då blev det ännu mer glasklart att nej, varför ska jag ändra något på min kropp. Vad sänder det för budskap till mina barn? Jag har en frisk kropp och det ska jag vara glad för oavsett hur jag ser ut, säger Josefine Carlsson.

Ett par månader senare hade Josefine samlat sina tankar om sina mammamage, och för en vecka sedan lade hon upp en bild av den på Facebook. 

– Dels för min egen skull, men mest för att jag tycker att utseendefixeringen har gått till överdrift. Många mår dåligt över hur de ser ut, trots att det inte är något fel på deras kroppar.

Såhär en dryg vecka senare har inlägget gillats av fler än 28 000 och delats över 2 000 gånger, något som Corren var först med att berätta. 

– Jag är väldigt chockad och jag trodde aldrig att det skulle bli såhär stort. Egentligen är det väldigt skrämmande hur något kan bli så här stort på grund av en skrynklig liten mage, säger Josefine, som berättar att många har hört av sig och tackat för att hon fått dem att se på sina kroppar med nya ögon. 

– Jag hoppas att fler vågar vara trygga i sig själva och att fler hoppar på det här tåget. Det här är ett ämne som det behövs pratas om, säger Josefine Carlsson. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset