Jouline Svanfeldt har med hjälp av sin mamma Ditte startat instagramkontot Vagavaradigsjalv där hon uppmanar andra att våga vara sig själva.
Jouline Svanfeldt har med hjälp av sin mamma Ditte startat instagramkontot Vagavaradigsjalv där hon uppmanar andra att våga vara sig själva.

Nioåriga Jouline vill göra skillnad. Därför har hon med hjälp av sin mamma startat ett antimobbning instagramkonto. "Jag tycker att mobbing är hemskt och ingen ska behöva utsättas för det" säger Jouline.

En tv-reklam om antimobbning fick Jouline Svanfeldt att vilja göra något för att motverka mobbing. För att inspirera andra till att vara schysstare mot varandra startade hon med hjälp av sin mamma Ditte instagramkontot vagavaradigsjalv.

– Jag tänker att alla ska våga vara sig själv utan att de ska fara illa, säger Jouline.

Kontot startades för sex dagar sedan och har redan över 860 följare.

– Mamma och pappa är väldigt stolta och farmor är väldigt stolt och mina kompisar tycker att det är väldigt bra, säger Jouline.

► LÄS MER: Ny studie: mobbning är värre än hemska föräldrar

På instagramkontot lägger hon upp bilder tillsammans med texter som förklarar hur du kan gå tillväga för att vara en schysstare medmänniska. Idéerna poppar oftast bara upp i hennes huvud sedan brukar hon fundera lite längre på om hon vill rita eller lägga upp en bild. Joulines mål med kontot är tydligt.

– Jag hoppas att det ska bli mindre mobbing och att alla blir snällare med varandra, säger hon.

Enligt mamma Ditte kommer Jouline med alla idéer. Ditte hjälper henne bara med stavning och att lägga upp inläggen.

– Det har fått stor respons. Vi får höra att det är en bra och fin idé och att det är kul att hon som är så liten är engagerad.

► LÄS MER: Mobbad elev: Jag ville bort eller dö

Men Joulines engagemang för att stoppa mobbing är inte nytt.

– Hon har alltid varit väldigt mån om att alla ska ha det bra, säger Ditte.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset