För Jennie Hammar, frilansjournalist i Los Angeles, är det vardag att intervjua superstjärnor som Leonardo Di Caprio, Lady Gaga och Russel Crowe. Men livet som nöjesjournalist är inte alltid lika spännande. De flesta dagar spenderar Jennie faktiskt hemma i köket framfor datorn, iklädd träningskläder.

– Jag försöker alltid träna på morgonen så att jag kommer igång med dagen. Sedan sitter jag i träningskläderna resten av dagen och skriver, säger Jennie Hammar.
Jennie och maken Filip (Fredrik och Filip) har bott i Los Angeles i två år. Under den tiden har Jennie träffat många världskändisar, bland andra Cameron Diaz, Robert Downey Jr och Lady Gaga. Men starstruck blir hon inte.
– Nej, det är extremt oglammigt när man gör intervjuerna. Ofta är man ett par journalister som ställer frågor till kändisen samtidigt, säger hon.
 
Jennie har många olika svenska uppdragsgivare som Expressen, Elle, Damernas Värld, Icon, Vecko-Revyn och Amelia som vill att hon ska göra intervjuer för just dem. Eftersom Jennie jobbar mot Sverige måste hon gå upp tidigt för att hinna prata med sina uppdragsgivare innan de går hem från jobbet och tidsskillnaden kan ställa till det vid lämningar av artiklar.
– När Robyn hade av¬slutnings¬¬konsert här gjorde jag en intervju med henne. Jag hade 20 minuter på mig att få iväg den innan tidningen skulle tryckas hemma i Sverige så jag sprang ner till Starbucks och skrev ut den så snabbt jag kunde. 
 
Jennie har alltid älskat USA och när hennes man började jobba i New York för ett par år sedan följde hon med och började frilansa. Men att jobba ensam och vara sin egen chef är inte bara positivt.
– Ibland blir det lite väl ensamt och jag saknar kollegor och en redaktion att bolla med. 
En vanlig dag för Jennie slutar ofta med att hon går på en förhandsvisning av en ny film. Dagen efter är det dags för den tillhörande intervjun med en av stjärnorna i filmen. 
– Det tråkiga med Hollywood¬skådisar är att de inte alls vill vara privata och ofta har de med sig en pr-person som stoppar frågor om privata saker. Man vill ju veta om de är ihop med någon, om de ska gifta sig eller hur mycket de behövde banta för en viss roll, säger Jennie.
 
Även om jobbet som journalist kan vara tufft ibland lever Jennie sin dröm.
– När jag var liten skrev jag små noveller och historier och i gymnasiet tog jag extrakurser i journalistik. Men sedan blev jag skoltrött och började jobba på krogen i Stockholm.
Efter det började Jennie läsa journalistik på Poppius journalistskola och när hon var klar fick hon sitt första frilansjobb på Expressen Fredag. Hennes först intervju var med Paolo Roberto.
– Mitt jobb är idealt just nu, men det svåra är att man som frilansare aldrig vet hur nästa månad ser ut. Antingen är man stressad för att det är för mycket jobb eller så är man stressad för att det är för lite jobb.
 
Hur går det till från det att du gör intervjun till att det blir en klar text? 
– Jag lyssnar igenom banden, skriver ut citaten och börjar sedan med ingressen. Det är enklast så, att ringa in vinkeln direkt. Sedan skriver jag ut ett första utkast som jag filar i ordning efterhand. Det är kul när man får till bra formuleringar.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset