Juli med filten som hon fick när hon föddes
Juli med filten som hon fick när hon föddes

Juli föddes i somras i en bil 500 meter från sjukhuset. Under dramatiken som uppstod fick den nyfödda en babyfilt av en förbipasserande kvinna. Efter ett inlägg på Facebook kan familjen nu ge tillbaks den.

Det var den 10 juli i år som Desiree Quennerstedt i Knutby kände att det var på gång och hon och sambon Patrick Yilahos satte sig i bilen.
Men när de hade 500 meter kvar till sjukhuset, utanför nattklubben Birger Jarl, fick de stanna – dottern föddes i bilen.
– Hon var supersnabb, säger Desiree Quennerstedt till Metro. 
– Det var verkligen på håret, det fanns inte en chans utan det var bara att gilla läget.

► LÄS MER: Christopher, 30, om förlossningen: "Kände mig maktlös" 

En man som passerade hjälpte dem att ringa på ambulans. Desiree satt då i bilen med den nyfödda dottern i famnen och en kvinna med barnvagn utanför gav dem sin babyfilt.
– Vi tackade dem där och tog namn, men det glömde vi ju på två sekunder. Och jag har tänkt på dem sedan den dagen, säger Desiree.

Filten kommer från Polarn och Pyret, där Desirees kusin jobbat. Kusinen berättade att hon hört talas om en kund som velat köpa precis en sådan filt eftersom hon gett bort sin vid ett barnafödande utanför Birger Jarl. För att få kontakt med kvinnan postade Desiree Quennerstedt en efterlysning på Facebook i går.

► LÄS MER: Eva, 44, skulle föda barn - då sprack livmodern

Med lite draghjälp av Expressen, som först skrev om det här, har hon redan nu fått reda på vem det var.
– Det var några bekanta som delat bilden och då hade de kommit underfund med vem det var. Det var fler som hört historien, det händer nog inte varje dag att någon föder barn i en bil utanför Birger Jarl i Uppsala.

Nästa gång familjen är i stan kommer de att träffas för att lämna tillbaks filten.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset