Julia skickades hem med brutet ben  – två gånger Trots två läkarbesök på vårdcentralen dröjde det nio dagar innan Julia fick en remiss till röntgen, som visade att hennes fot var bruten. – Det är för jävligt att man kan behandla barn så här. Nu hoppas vi bara att foten inte blir missbildad, säger Violetta Berglund. Foto:
Julia skickades hem med brutet ben – två gånger Trots två läkarbesök på vårdcentralen dröjde det nio dagar innan Julia fick en remiss till röntgen, som visade att hennes fot var bruten. – Det är för jävligt att man kan behandla barn så här. Nu hoppas vi bara att foten inte blir missbildad, säger Violetta Berglund. Foto:

Julia skickades hem från vårdcentralen två gånger om utan att läkarna tog hennes smärta på allvar. Först efter nio dagar fick Julia komma till röntgen där det visade sig att hon hade en fraktur i foten.

Julias mamma Violetta Berglund är arg och förtvivlad. Läkarna på vårdcentralen tog inte Julias plågor på allvar.

– Vi skulle leka med ett bandage, så skulle hon sluta inbilla sig. Läkaren vid det sista besöket sa att vi kunde få en remiss till röntgen ifall det gjorde oss lugnare, men det blev jag som fick ringa och tjata när den inte kom, säger Julias mamma, som nu anmält händelsen till Patientnämnden.

Det var efter att tvååriga Julia blivit påcyklad av ett annat barn på förskolan som flickan fick ont och vägrade stödja på foten. I stället för att springa och leka som vanligt blev Julia sängliggande. Nionde dagen efter skadan ringde Violetta återigen vårdcentralen för att få Julias remiss och en läkare som hört talas om fallet bad dem komma in för en ny undersökning direkt. Nu blev Julia skickad direkt till röntgen, där det visade sig att hon hade en fraktur i foten.

– Det är för jäkligt att det kan få gå till såhär. Vi litade på läkarna och gjorde som de sa, vi försökte tvinga Julia att stödja på sin fot, säger Violetta.

Två veckor efter att gipset är borttaget är Julia inte helt återställd. 

– Hon drar foten efter sig, har ont och haltar. Vi ska kontakta ortopeden för att se till att hon får sjukgymnastik, säger Violetta Berglund. 

Vårdcentralen har nu fem veckor på sig att göra en utredning och ge sin version av händelsen. Metro har sökt verksamhetschefen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset