Julius Fors svimmade av efter smällen han fick efter att ha försökt skydda en tiggare.
Julius Fors svimmade av efter smällen han fick efter att ha försökt skydda en tiggare.

När Julius Fors och hans kompis såg en tiggare bli misshandlad utanför Västertorps station var det självklart att rycka in. "Det är för jävligt att vissa inte bryr sig" säger han.

Julius Fors och hans kompis skulle gå för att köpa mat i lördags kväll när de får syn på en man som står och pucklar på en tiggare. Misshandeln ägde rum utanför Västertorps station och för Julius och hans kompis var det självklart att försöka stoppa mannen som utdelade slagen.

– Jag började skrika på han att man slår inte en tiggare, säger Julius Fors.

► LÄS MER: Sorin, 21, tvingades tigga i Sverige – under hot

Ytterligare en man dyker upp och enligt Julius Fors är han hotfull och hejar på den andra mannen att misshandla tiggaren. Under tiden som misshandeln pågår kommer en del människor upp från tunnelbanan. Men de passerar utan att hjälpa till.

– Det är för jävligt att de inte bryr sig, säger Julius Fors.

För honom är det självklart att hjälpa oavsett vem personen är.

► LÄS MER: Josefin blev kär i tiggaren utanför matbutiken – nu har de gift sig

En av de hotfulla männen får in en fullträff på Julius som svimmar av. I samma veva kommer ett gäng personer upp från tunnelbanan och när de får syn på vad som sker ringer de polisen.

– När jag vaknar upp är männen borta och tre minuter efter kommer polisen, säger Julius Fors.

Både polis och ambulans kom till platsen och enligt Aftonbladet greps de båda männen och fördes till stationen för tillnyktring. Två anmälningar om misshandel upprättades och de släpptes efter förhör.

– De båda männen är fortfarande misstänkta för misshandel, men jag kan i dagsläget inte uttala mig om det är ett hatbrott eller ej, säger Peter Brottman, arrestbefäl på polisen i Västberga till Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Misshandel