Tidigare berättade SAS att 100 000 resenärer påverkats av pilotstrejken. Nu har parterna kommit överens och flygen ska så snart som möjligt börja lyfta igen.

Det i fredags som 400 SAS-piloterna gick ut i strejk. Under eftermiddagen ställde medlarna i konflikten ett ultimatum till Svensk pilotförenings och SAS förhandlare. Nu har de kommit överens och enligt ett pressmeddelande från SAS ska flygen börja lyfta så snart som möjligt.

– Det har varit en svår process och vi är lättade att strejken är avblåst och att våra kunder kan ta sina flyg som planerat. Jag ångrar djupt att så många kunder har blivit påverkade av den här strejken, säger Rickard Gustafson, president och VD på SAS.

Strejken har resulterat i att 1000 flyg har ställts in och att 100 000 resenärer påverkats av att flygen inte avgått. Det nya avtalet gäller från 1 april 2016 och kommer gälla i ett år.

– Vi är nöjda med att ha kommit överens om ett avtal på märkets 2,2 procent. Däremot tycker vi att det är tråkigt att vi behövt genomleva en kostsam och onödig strejk, säger Mattias Dahl, vd Svenska Flygbranschen och Transportföretagen i ett pressmeddelande.

De flyg som är inställda fram till midnatt är däremot fortsatt inställda, rapporterar TT. 

►LÄS MER: SAS-strejken i 5 punkter

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi