För ett år sedan frös Justin Smith ihjäl nu är han fullt frisk och kallas för ett medicinskt mirakel.
För ett år sedan frös Justin Smith ihjäl nu är han fullt frisk och kallas för ett medicinskt mirakel.

På väg hem från krogen däckade amerikanen Justin Smith i en snöhög. Tolv timmar senare hittades han ihjälfrusen. Men han återupplivades och är nu fullt frisk.

Justin Smith däckade i en snöhög när han skulle gå hem från sin lokala bar i Trescow i den amerikanska delstaten Pennsylvania uppger BBC. Det var fem minus grader och snöade. Tolv timmar senare hittar hans far, Don Smith, honom i snön.

– Han var blå, han var livlös. Jag letade efter puls och jag letade efter hjärtslag. Jag hittade ingenting, säger pappan till tv-kanalen WNEP.

► LÄS MER: Död återuppstod – och dog igen

Don ringde efter ambulans och när räddningspersonalen kom till platsen kunde de inte heller hitta några livstecken. Enligt Washington Post täckte någon Justins livlösa kropp med ett lakan. Polisen började utreda hans död och Don ringde till Justins mamma för att meddela att deras son avlidit.

Men när Justin anlände till sjukhuset vägrade läkarna att dödförklara honom. Hans kropp var så nedkyld att de trodde att han skulle kunna återupplivas.

– När du har en väldigt låg temperatur, kan hjärnan och andra organs funktioner bevaras, säger läkaren James Wu till WNEP.

Justin flögs till ett sjukhus i Allentown. Där använde läkarna en ECMO maskin för att värma upp Justins blod. När blodet blev varmare började Justins hjärta att slå. Efter några veckor vaknade han upp.

– Det var som att jag vaknade upp från en dröm, men det var inte en dröm, säger Justin.

► LÄS MER: Fastnade i "läkande" frysmaskin – frös ihjäl

Händelsen inträffade i februari förra året och Justin förlorade sina tår och lillfingrar. Nu ett år senare kallas Justin för ett medicinskt mirakel och nyligen återvände han till sjukhuset för att tacka läkarna som räddat hans liv.

Återupplivandet av Justin kan enligt Gerald Coleman komma att förändra hur läkare behandlar patienter med hypotermi. Alltså patienter som är kraftigt nedkylda och har en kroppstemperatur på under 35 grader.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa