Justin Bieber kommer till Summerburst i Stockholm nästa sommar. Arkivbild.
Justin Bieber kommer till Summerburst i Stockholm nästa sommar. Arkivbild.

Världsstjärnan Justin Bieber kommer till Sverige i sommar, då han ska spela på festivalen Summerburst. I ett pressmeddelande kallar arrangören bokningen för "det kanske mest spännande vi någonsin gjort på Summerbursts scen".

Han beskrivs som en artist "med ena foten i popmusiken och den andra i den elektroniska dansmusiken" och kommer att inta Summerburst på Gärdet i Stockholm i juni.

"Justin Bieber kommer till Stockholm med hela sin stora produktion med dansare och liveband. Summerburst har alltid handlat om dansen och festen – Justin Bieber känns därför lika självklar som galet spännande för att ta dansen och festen på Summerburst till nästa nivå", skriver arrangören i ett pressmeddelande.

"Sorry"-stjärnan befinner sig redan nu i Europa med sin "Purpose"-turné. I början av nästa år väntar konserter i bland annat Mexiko och Australien innan han återvänder till Europa. Dagarna innan besöket på Summerburst spelar han i norska Stavanger (7 juni).

Slogs blodig

Bieber var i Sverige för två spelningar så sent som i början av oktober i år. Han möttes han av blandad kritik då han beskrevs som "oengagerad och trött" under den första konserten, för att sedan ta en energisk revansch under den andra.

De senaste åren har han gjort succé på topplistorna – men han har också uppmärksammats för sina flera utbrott på scenen, bland annat då han stormade av scenen i Oslo efter bara en låt. Tidigare i veckan fångades han på film då han slog ett påfluget fan blodigt i Barcelona.

Fler artister tillkommer

Festivalen Summerburst arrangeras i två upplagor, en i Göteborg den 2–3 juni och en i Stockholm den 9–10 juni. Till Göteborg kommer Eric Prydz och Tiësto och till Stockholm kommer förutom Bieber också Axwell och Ingrosso. Fler namn tillkommer.

Biljetterna släpps den 28 november.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset