Med kameran i kepsen sänder Justin direkt över internet. 
Med kameran i kepsen sänder Justin direkt över internet. 

UPPKOPPLAD. Sedan en månad tillbaka har den 23-årige amerikanen Justin Kan en kamera i kepsen, och direktsänder alla sina upplevelser ut på internet. Tillsammans med några kamrater har han byggt upp webbplatsen Justin.tv där vem som helst kan följa vad han gör i och omkring San Francisco.

Justin Kan bär hela tiden sin bruna keps med inbyggd kamera, samt en ryggsäck med batteri och annan teknik för att kunna sända live.
Och han är hela tiden i direktsändning – dygnet runt. Man kan till exempel också koppla upp sig för att följa Justin när han sover.

Hur känns det att vika ut sig på nätet?

– Det är faktiskt inte så farligt. Jag tänker visserligen på att jag bär omkring en kamera, men jag tänker inte på att det är 1 000 eller kanske 2000 personer som följer vartenda steg jag tar, säger Justin Kan.

Häromdagen kom polisen instormande, efter ett tips om en pågående knivbråk i Justins lägenhet. Fast det hela var på grund av en busringning: En av hans tittare hade fejkat telefonnumret så att det såg ut som om Justin själv hade ringt polisen. Justin filmade allt som skedde – i realtid.

Vad tänker man på när polisen kommer med dragna vapen?
– Det var inte roligt, men när det kom ut på nätet så fick vi ännu mer publicitet, säger Justin och ler.
Hur länge ska du bära omkring på kameran?
– Vi får se. Mina kompisar och jag har inte satt något slutdatum – det beror på vad som händer framöver.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset