Ronaldo har sedan tidigare erkänt att finns ett avtal mellan honom och Kathryn Mayorga, men menar att dokumentet inte ska ses som något erkännande.
Ronaldo har sedan tidigare erkänt att finns ett avtal mellan honom och Kathryn Mayorga, men menar att dokumentet inte ska ses som något erkännande.

De rättsliga turerna kring Cristiano Ronaldo påverkar Juventus kommande försäsongsturné. Enligt New York Times väljer nu klubben att lägga turnén i Asien istället för i USA. Detta för att undvika att Ronaldo grips av polis.

Bakgrunden är att den portugisiska superstjärnan är huvudmisstänkt för inblandning i en våldtäkt i Las Vegas 2009. Enligt misstankarna ska Ronaldo ha våldtagit en kvinna, Kathryn Mayorga, och sedan betalat motsvarande 3,5 miljoner kronor för hennes tystnad.

Misstankarna väcktes redan 2017 i samband med en publicering i tyska Der Spiegel. Tidningen följde sedan upp publiceringen året efter med nya uppgifter, samt en intervju med just Kathryn Mayorga.

LÄS MER: Ronaldo erkänner tystnadsavtal – fortsätter neka till våldtäkt

Via sina advokater har Ronaldo tidigare erkänt att det fanns ett avtal mellan honom och Mayorga, och att en betalning ägde rum. Den femfaldiga guldbollenvinnaren förnekar dock att det ska ha rört sig om en våldtäkt, och menar istället att Kathryn Mayorga samtyckte till allt som hände mellan dem.

”Detta avtal är på inget sätt lika med att erkänna sig skyldig”, skrev Ronaldos advokat Peter S Christiansen i uttalande i samband med publiceringen.

Ronaldo har inte delgetts stämningsansökan

Men nu har alltså anklagelserna kommit att påverka Juventus försäsong, som enligt källor till New York Times flyttas från USA till Asien för att Ronaldo inte ska gripas av amerikansk polis.

Ett eventuellt gripande grundar sig i att Mayorgas advokat i flera månader har försökt delge Ronaldo en stämningsansökan som berör fallet. Men enligt ESPN har Ronaldo på flera sätt undvikit att ta del av stämningsansökan, bland annat genom att vägra lämna ut sin italienska adress. Inte heller staden Turin eller den italienska regeringen har varit behjälpliga i fallet.

LÄS MER: Cristiano Ronaldo anklagas för våldtäkt – det här har hänt

Juventus har flera år i rad deltagit i International Champions Cup, försäsongsturneringen där majoriteten av matcherna spelas i just USA. En talesperson för klubben menar dock, enligt New York Times, att det är logiskt för klubben att lägga försäsongsturnén i Asien, just eftersom man har varit i USA flera år i rad.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset