Gianluca Pessotto 

Fabio Cannavaro

Juventus sportchef Gianluca Pessotto skadades allvarligt sedan han hoppat från taket till mästarklubbens högkvarter i Turin.

Pessotto, som enligt polisen höll ett radband i handen när han hoppade, hade lagt ifrån sig sina bilnycklar och sin mobiltelefon på taket. Pessotto, som blev klubbens sportdirektör förra månaden, landade på en bil och studsade in i en annan. Han kördes till sjukhus med flera frakturer, men en talesman för Juventus har meddelat att hans skador inte var livshotande.

CANNAVARO CHOCKAD
Nyheten om självmordsförsöket kom mitt under presskonferensen efter Italiens avancemang till VM-kvartsfinalen och landslagets lagkapten, Juventusspelaren Fabio Cannavaro, var märkbart chockad.
– Låt mig vara. Gianluca är den bästa människa jag har träffat. Jag är förkrossad.

ORSAKEN OKÄND
Pessotto, 36, spelade för de svartvitrandiga i 11 år och har 22 landskamper bakom sig och har en juridikexamen vid sidan om fotbollen. Han är gift, har två barn och är djupt religiös.
Enligt obekräftade rykten led Pessotto av depression. Italienska landslagsspelarna Del piero, Zambrotta och Ferrara har just lämnat landslaget för att besöka Pessotto på sjukhuset i Italien. De återvänder till Duisburg i morgon.

Pessotto misstänks inte i härvan om matchfixning som klubben är indragen i och han är inte heller indragen i den pågående dopningsutredningen mot Juventus, men den italienska nyhetsbyrån Ansa rapporterar att han är kallad som vittne i dopningshärvan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset