I jakten på svar om vad som orsakade Fnatics beslut att göra sig av med William "Draken" Sundin har det förekommit flera rykten. Nu går Jesper "JW" Wecksell ut och slår hål på några.

Precis som vid alla stora lagförändningar tenderar ryktesspridning att uppstå. Inte minst om spelaren är en frispråkig person som många har en åsikt om. Precis det blev fallet när William ”Draken” Sundin nyligen fick lämna Fnatic.

Att han han petades på grund av sin attityd var en av de anledningarna som spekulerades i.

”Var aldrig toxic”

När Jesper ”JW” Wecksell i ett uttalande tackade Sundin för tiden med laget passade han därför på att sprida lite ljus över sanningshalten i påståendet.

”Jag vill poängtera att trots ryktena och vad folk tycker om William var han aldrig toxic på något sätt mot någon i laget. Det var bara inte en bra matchning överlag. Han kom till oss under en tid som var tuff inom laget och även om vi inte nådde det resultat vi ville så gjorde han vad som krävdes av honom, enligt mig”, skriver Jesper ”JW” Wecksell.

LÄS MER: Fnatic värvar Simon ”twist” Eliasson – Draken får gå

Mer än så vill stjärnan inte dela med sig av om lagets situation den senaste tiden. Vad som däremot framgår tydligt är att laget har haft problem både spelmässigt och internt.

”Jag vill egentligen inte gå in på alla problem som vi har haft eller misstag som vi har gjort. Det förflutna är bakom oss och allt som betyder något nu är att vi reser oss från askan och slår oss in i toppen igen”, skriver han.

Söker en femte spelare

Nyligen lämnade även Robin ”Flusha” Rönnquist laget och fortfarande återstår att se vem som värvas för att göra Fnatics femma komplett. När det är klart ser Wecksell ett hårt arbete framför sig.

”Vi jobbar just nu med att spika den perfekta femte spelaren i truppen och efter det är vi redo att lägga ner mer tid och energi än någonsin tidigare. Det lovar jag”, skriver han.

LÄS MER: Cloud 9 värvar Flusha – berättar om uppbrottet med Fnatic

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset