Nu kämpar Fnatic i WESG, men floppen i majorn är inte glömd. Nu öppnar Jesper "JW" Wecksell upp för hltv.org och berättar vad han tror sänkte laget.

Fnatics uttåg ur CS:GO-majorn i Katowice var en av de största skrällarna turneringen bjöd på. De som på förhand varit favoriter hos såväl experter och motståndarlag blev de första att säga adjö.

Förutom en avgrundsdjup besvikelse hos laget har det varit ganska tyst från Fnatic om hur de resonerar kring fiaskot.

LÄS MER: HeatoN: Svensk CS är förmodligen sämre än någonsin på elitnivå

Just nu tävlar de i WESG och i en intervju med hltv.org öppnar Jesper ”JW” Wecksell upp om vad han tror var det som fällde laget så fatalt.

– Vi var extremt bra förberedda. Vi hade våra tveklöst bästa tränings-resultat vi någonsin haft. Vi dominerade de flesta lag vi spelade mot under träningarna och hade ett riktigt bra ”flow” i kommunikationen och lagmässigt. Vi spelade närapå perfekt. Men när vi väl kom till majorn så började vi spela för att slippa förlora i stället för att vinna, säger han i intervjun med hltv.org.

LÄS MER: AUG blir dyrare och 3 andra viktiga ändringar i nya CS:GO-patchen

Den bra känslan i uppladdningen inför majorn gjorde sig också uttryck som en övertro på vad laget skulle prestera, enligt Wecksell. En tro som också utvecklades till en rädsla för att förlora mot lag som var betydligt längre ner på rankingen. Med den känslan blev fiaskot ett chockerande uppvaknande för laget, beskriver han.

– Vi var rädda för att skrällförlora mot de här lagen och vi trodde att vi var bättre, eller nått. Så jag tycker att det var ett bra uppvaknande för i våra tankar fanns det inte att vi skulle åka hem efter det kvalet. I våra huvuden hade vi redan börjat planera inför Legendary stage och det kom tillbaka och bet oss riktigt, riktigt hårt, säger han.

Under lördagen klockan 08:45 svensk tid spelar Fnatic semifinal i WESG mot polska laget AGO.

En vinst i semin innebär att svenskarna får chansen att försvara titeln från förra året i den stora finalen. Där kommer de i så fall att mäta antingen fransmännen i G2 eller bulgarerna i Windigo.

LÄS MER: Analys: Därför är ändringen kring flash-assist en dum idé


Annons:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset