Hundägare klagar åter på att det ska smällas till nyår, en sak som händer en gång per år. Har hundägare någonsin tänkt på hur de själva irriterar andra människor varje dag, 365 dagar om året?

Hundägare går helt ogenerat omkring med sina djur i parker, på gångvägar, på gator och torg där folk vistas. Hundar skiter och pissar överallt, på husväggar, på trottoarer, i parker, på lyktstolpar, på elskåp och var det vara månde. Har man någonsin sett en hundägare torka upp efter hundens pissande? Har hundägare någonsin tänkt på folk som är allergiska, som är hundrädda, folk som av olika andra skäl inte vill ha hundar i sin närhet?

Hundar hålls för det mesta kopplade, tack och lov, men de gör ändå utfall mot både människor och andra djur. Hundägare går hur som helst, kors och tvärs, med en rejäl snubbeltråd mellan sig och hunden, utan hänsyn till andra. Och så har vi ju de här som vägrar koppla sin hund, de har ju så bra kontroll ändå, brukar det heta. Hunden vill ju bara leka, brukar det också heta. Fatta det, jag vill inte leka med din hund. Håll den borta. Se till att hålla till med hunden där den inte irriterar folk, utanför stan då i första hand, det är ju allra bäst.

Gunnar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset