Enligt japanska bloggen Macotakara säger en pålitlig källa att Apple vill ta bort hörlursuttaget på Iphone 7.
Enligt japanska bloggen Macotakara säger en pålitlig källa att Apple vill ta bort hörlursuttaget på Iphone 7.

Nya uppgifter skvallrar om att nästa Iphone saknar hörlursuttag. Mobilen ska bli ännu tunnare och därför får kontakten inte plats.

Apple planerar att ta bort hörlursuttaget på Iphone 7, enligt en pålitlig källa, skriver sajten 9to5mac. Anledningen skulle vara att mobilen då kan bli ännu tunnare. 

Sedan den första Iphone introducerades 2007 har mobilen bland annat bytt storlek på sim-kortet två gånger, och ändrat strömkontakten vid ett tillfälle. Den här typen av förändringar brukar göra vissa användare upprörda, då det kräver att övrig utrustning, som strömkablar, byts ut eller uppdateras.
 

►LÄS MER: Test: Iphone 6s – är det värt att betala 7 500 kronor för nya mobilen


Om hörlursuttaget försvinner skulle det så klart ställa till det för många användare, men uppgifterna är ännu långt ifrån bekräftade. I stället för den klassiska 3,5-millimeters-kontakten skulle hörlurarna kopplas in via Apples egen Lightningkontakt, skriver 9to5mac, som hänvisar till en japansk teknikblogg.

Iphone 7 skulle i så fall levereras med ett par hörlurar som har just en sådan kontakt. Men den som använder andra hörlurar skulle stöta på problem. Alternativet är att köpa ett par trådlösa hörlurar, som kopplas till mobilen via bluetooth. Men precis som tidigare när Apple introducerat specialkontakter skulle det troligtvis finnas en särskild adapter att köpa, som gör att vanliga hörlurar kan kopplas till mobilen.


►LÄS MER: Snabbtest: Iphone 6s på 60 sekunder


Den nya kontakten skulle göra att Iphone 7 kan bli 1 millimeter tunnare än Iphone 6s, enligt uppgifterna till den japanska bloggen Macotakara. Men som 9to5mac skriver är musikspelaren Ipod Touch redan 1 mm tunnare i dag, trots att även den har ett vanligt hörlursuttag.

De nya uppgifterna har inte kommenterats av Apple.


►LÄS MER: Användare: Nya Iphone blir så varm att kamerablixten stängs av

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik