Anklagelserna mot Harvey Weinstein i New York Times 5 oktober 2017 blev början på metoo-uppropet.
Anklagelserna mot Harvey Weinstein i New York Times 5 oktober 2017 blev början på metoo-uppropet.

Den sexbrottsanklagade Harvey Weinstein kommer att gripas av polis under fredagen. Men innan dess planerar han att överlämna sig själv, enligt uppgifter till tidningen The New York Times.

Filmproducenten Harvey Weinstein var en av filmvärldens mäktigaste. Men hans karriär slogs i spillror när anklagelserna om sexuella övergrepp riktades mot honom i vad som blev början på #metoo-rörelsen i höstas.

I ungefär en månad har nu polisen i New York arbetat med en utredning mot Weinstein, enligt tidningen The New York Times.

LÄS MER: Kolumn: Skammen ligger hos förövarna – inte hos deras offer. 

Under fredagen planerar nu polisen att gripa den i dag 66-årige producenten. Men innan dess planerar han att överlämna sig själv, enligt uppgifter till tidningen.

Totalt har minst 75 kvinnor gått ut och berättat att de utsatts för olika övergrepp av Harvey Weinstein. Det handlar om alltifrån kränkningar till sexuella trakasserier och våldtäkter. En rad kända namn som Gwyneth Paltrow och Angelina Jolie har sagt att de blivit utsatta.

Harvey Weinstein producerade bland annat ”Shakespeare in love” från 1995 som han fick en Oscar för. Han har även producerat alltifrån ”Gangs of New York” och ”Emma” till ”Chicago.”

LÄS MER: Så tog #metoo Sverige med storm

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset