Tidigt på onsdagsmorgonen hittades en man misstänkt mördad i centrala Stockholm. Mannen var en känd rånare, som bland annat dömts för väpnat rån mot postterminalen i Göteborg 2008. – Familjen är i sorg, säger brodern till Metro.

Gustav Gräll

Den man som hittades död i ett trapphus i centrala Stockholm på onsdagen är en känd rånare. 

På onsdagsmorgonen hittades en död man i ett trapphus på Kungsgatan i centrala Stockholm. Enligt Towe Hägg, informatör på polisen, gör omständigheterna att polisen misstänker mord och en förundersökning har inletts.

Under dagen gjorde polisen en teknisk undersökning och pratade med personer som rör sig i trapphuset.

– Vi har ingen misstänkt och jag kan inte gå in på vad vi vet eftersom det råder förundersökningssekretess. Men vi har identifierat den döda mannen och underrättat hans anhöriga, säger hon.

Aftonbladet rapporterade senare under kvällen att den person som mördats ska vara en känd rånare i 40-årsåldern, som bland annat var misstänkt för delaktighet i kuppen på Arlanda 2002 då 40 miljoner stals. Han har även dömts till fängelse ett väpnat rån mot postterminalen i Göteborg 2008. Enligt Aftonbladet blev han villkorligt frigiven den 31 januari i fjol sedan han suttit sju år i fängelse för Göteborgsrånet.

Den kände rånarens bror bekräftar uppgifterna för Metro:

– Familjen är i sorg, säger han. 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset