Scarlett Johansson och Kate Winslet är trötta på att ständigt behöva leva upp till ett ouppnåeligt utseendeideal.
Scarlett Johansson och Kate Winslet är trötta på att ständigt behöva leva upp till ett ouppnåeligt utseendeideal.

Hollywodkändisarna sätter ner foten mot de orealistiska utseendekraven på kvinnor. "Under min uppväxt, och även än i dag, hör jag nästan aldrig något positivt från kvinnor om deras kroppar. Jag hör mest något negativt", säger Kate Winslet till The Huffington Post.

Kate Winslet och Scarlett Johansson har fått nog av de orimliga utseendekraven kvinnor förväntas sträva efter. I en ny kampanj har de därför lagt upp bilder på sig själva utan smink – för att uppmana kvinnor att omfamna sitt naturliga utseende.

– Under min uppväxt, och även än i dag, hör jag nästan aldrig något positivt från kvinnor om deras kroppar. Jag hör mest något negativt, säger Kate Winslet till Huffington Post och fortsätter:

– Jag vet att jag har rynkor i min hud, men i dag vill jag att ni ser förbi det. Jag vill omfamna mitt riktiga jag och jag vill att ni ska omfamna er själva, ert sätt att vara och älska er själva precis som ni är.

LÄS MER: Forskning: Personalens utseende styr vad du väljer på menyn

Scarlett Johansson är orolig för att många unga tjejer tror att de måste retuschera bilder av sig själva för att passa in i idealet.

– Jag har sett unga tjejer följa kändisar och försöka bli en av dem... De försöker uppnå perfektion, ha en perfekt kropp och en perfekt hy. De förstår inte att bakom stjärnornas yttre så står massor av designers, make up-artister och bildretuschering.

LÄS MER: Micaylah, 4, ville inte gå till förskolan – kände sig ”för ful”​

"Behind the glamor, behind the make up, behind all those flashy clothes, there's an ordinary girl who just happens to...

Posted by Scarlett Jоhansson Fans on  den 30 augusti 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa